Ενέσιμη Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η μεσοθεραπεία πρωτοεφαρμόστηκε το 1958 από τον Γαλλο Dr. Michel Pistor και αποτελεί μια θεραπευτική τεχνική πολλαπλών ενέσεων, κατά την οποία γίνεται έγχυση μικρών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών ή άλλων θεραπευτικών παραγόντων.

 Τι είναι η μεσοθεραπεία και πώς λειτουργεί;

Η μεσοθεραπεία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αντιγήρανσης παγκοσμίως. Με την πάροδο του χρόνου, χάνονται βασικά συστατικά της επιδερμίδας μας, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα αυξάνουν το οξειδωτικό stress των κυττάρων του δέρματος. Οι ουσίες που περιέχονται στο διάλυμα της μεσοθεραπείας προσώπου στοχεύουν στην ενυδάτωση, σύσφιξη, ανάπλαση και λείανση της επιδερμίδας, έχοντας παράλληλα και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Συγκεκριμένα, το διάλυμα της μεσοθεραπείας αποτελείται από:

  • Υαλουρονικό οξύ: Ένα πολύτιμο μόριο, που κρατά το νερό μέσα στο δέρμα και είναι υπεύθυνο για τη σφριγηλότητά του.
  • Βιταμίνη C: Μειώνει τη δράση ενός ενζύμου υπευθύνου για τις υπέρχρωμες βλάβες, αναστρέφοντας τη διαδικασία της φωτογήρανσης. Προσδίδει φωτεινότητα στο δέρμα και μειώνει τις δυσχρωμίες.
  • Οργανικό πυρίτιο: Είναι ένας πολυσακχαρίτης ο οποίος εξάγεται από τα φύκια. Έχει την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση, προλαμβάνοντας τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος.
  • DMAE: Η διμεθυλαμινοαιθανόλη, είναι ένα μόριο που βοηθάει στην αναδόμηση και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού του δέρματος, των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Συμβάλλει πολύ αποτελεσματικά στη σύσφιξη του δέρματος.

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι μια απλή διαδικασία, κατά την οποία εγχέουμε με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων διάφορες ουσίες μέσα στο δέρμα, εκεί όπου δεν μπορεί να φτάσει ακόμη και η καλύτερη αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα μέσω των οποίων οι δραστικές ουσίες διεισδύουν στη βαθύτερη στιβάδα και αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία, υπερτερεί της μη ενέσιμης γιατί είναι τεκμηριωμένο ότι ο μικροτραυματισμός του δέρματος με τη βελόνα, διεγείρει τους επουλωτικούς μηχανισμούς του δέρματος. Πρέπει να τονιστεί ότι απαιτούνται επαναλαμβανόμενες συνεδρίες ώστε να συνεχιστεί η ιστική αναδόμηση και να προκληθεί κολλαγονογένεση, η οποία είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Ο πόνος της διαδικασίας είναι ανεπαίσθητος καθώς εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα πριν τη θεραπεία, για τη μείωση της δυσφορίας.

Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να φαίνονται κάποια τσιμπήματα τα οποία υποχωρούν σε 1-2 ημέρες. Εξαίρεση αποτελούν ο λαιμός και τα χέρια, όπου ο ερεθισμός μπορεί να διαρκέσει λίγο παραπάνω.

Πρόκειται για μια θεραπεία καλά ανεκτή, που μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

Είναι μια εξαιρετική θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης, βελτίωσης της υφής και του τόνου του δέρματος. Δεν πρέπει να περιμένουμε εξαφάνιση των ρυτίδων, για τις οποίες απαιτούνται πιο επεμβατικές μέθοδοι.

Η μεσοθεραπεία, μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις άλλες αισθητικές θεραπείες για να βελτιώσει και να παρατείνει το αποτέλεσμά τους.